Më datë 19.05.2024 organizohet aksioni i kontrollave parandaluese/preventive në Shtëpinë e Shëndetit në Preshevë

Më datë 19.05.2024 organizohet aksioni i kontrollave parandaluese/preventive në Shtëpinë e Shëndetit në Preshevë

Njoftojmë të gjithë qytetarët e komunës së Preshevës se me datë 19.05.2024 nga ora 08:00 deri në 17:00 do të organizohet aksioni i kontrollave parandaluese/preventive në Shtëpinë e Shëndetit në Preshevë, i cili organizohet nga Ministria e Shëndetësisë me qëllimin e diagnostifikimit të hershëm dhe parandalimit si mënyra më efektive e kujdesit shëndetësor.

Duke pasur parasysh rëndësinë e kontrolleve të rregullta shëndetësore për ruajtjen e shëndetit Tuaj, ju ftojmë të përfitoni nga kjo mundësi.

Të gjithë qytetarët kanë të drejtën e kontrollës, edhe ata pa sigurim shëndetësor pa caktimin e terminit dhe pa udhëzim të mjekut, do të kenë mundësinë të kryejnë matjen e shtypjes së gjakut, të kryejnë EKG, ultrazërin e abdomenit, kontrollin e nivelit të sheqerit në gjak dhe pasqyrën e gjakut në laboratorë.

Ministria e Shëndetësisë dhe stafi mjekësor i Shtëpisë së Shëndetit në Preshevë ftojnë qytetarët e komunës së Preshevës që të marrin pjesë në këtë aksionin, të kryejnë kontrollat parandaluese/preventive dhe me këtë të ndikojnë pozitivisht në shëndetin e tyre.

Obaveštavamo sve građane opštine Preševo da će se dana 19.05.2024 od 08:00 do 17:00 u Domu zdravlja Presevo organizovati akcija preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju.

S obzirom na značaj redovnih zdravstvenih pregleda za očuvanje vašeg zdravlja, pozivamo vas da iskoristite ovu priliku.

Pravo na pregled imaju svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, izmere krvni pritisak, urade EKG, ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Ministarstvo zdravlja i medicinsko osoblje Doma zdravlja Preševo ovim putem poziva građane opštine Preševo da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.