Njihuni me ujkun më të madh në botë, arrin deri në 2 metra gjatësi

Mackenzie Valley është ujku më i madh në botë. Ai mund të arrijë deri në 2.13 metra gjatësi.

I njohur gjithashtu si Ujku Veriperëndimor ose Ujku Kanadez, ky gjigant me gëzof endet në veriperëndim, në luginën e lumit Mackenzie, SHBA.

Lumi Mackenzie është sistemi lumor më i gjatë në Kanada dhe ushqen një ekosistem të gjerë ku mund të jetojnë ujqërit më të mëdhenj në botë.

Këta ujqër kanë gjymtyrë veçanërisht të fortë dhe mushkëri të mëdha të përshtatura për frymëmarrje në lartësi, gjë që u mundëson të mbretërojnë në habitatin e tyre natyror.

Ujqërit e Luginës Mackenzie konsiderohen të jenë llojet e ujqërve me trupin më të madh në botë në krahasim me kushërinjtë e tyre më të dobët./ORA News/