Pa ushqime, pa revista dhe leje për të shkuar në banjë, kështu do të duken udhëtimet me aeroplan në të ardhmen

Pa ushqime, pa revista dhe leje për të shkuar në banjë, kështu do të duken udhëtimet me aeroplan në të ardhmen

Maskë u bë një detyrim për udhëtarët në aeroplan. Në aeroportet e Shteteve të Bashkuara, kontrollimi i sigurisë do të përfshijë matjen e temperaturës së pasagjerëve.

Linja holandeze KLM kërkon një kujdes për pasagjerët që udhëtojnë nga zonat që janë më të prekura me COVID-19. Air France largoi mundësinë për të udhëtuar me biznes klasë. Disa kompani ajrore tjera kanë ndaluar linjat e pritjes për të përdorur banjën dhe u kërkon pasagjerëve që kur duan të shkojnë aty, të marrin leje.

Disa vende kanë vendosur që sediljen e mesme të mos e shfrytëzojnë, në mënyrë që distanca sociale të mbahet.  Personeli i fluturimit në Qatar Airways mbajnë pajisje mbrojtëse personale kundër rreziqeve të mundshme.

Këto kanë qenë hapat e parë në epokën e re që filloi coronavirus – mbase përkohësisht, derisa të gjendet një vaksinë.

“Ndërsa masat e kufizimit janë të qeta, linjat ajrore përcaktojnë një rrugëdalje nga letargji, duke përfshirë riformulimin e rrugëve dhe shërbimeve dhe kërkimin e një ekuilibri midis protokolleve të sigurisë dhe sfidës së bindjes së pasagjerëve për të hipur në hapësirat e mbyllur të një avioni gjatë një pandemie”, shkruan Wall Street Journal (WSJ).

Shumë linja ajrore kanë revistat në bord, kanë zvogëluar ose pezulluar shërbimin e ushqimit dhe pijeve. Drejtuesit vlerësojnë se, për shkak të kërkesës së ulët, do të bëhen më pak fluturime direkte. Disa po shqyrtojnë mundësinë e kërkimit të pasaportave të imunitetit për udhëtarët: një dokument që dëshmon se ishte infektuar me SARS-CoV-2 dhe u shërua.

“Avionët modernë kanë sisteme ajrore efikase për të parandaluar përhapjen e një virusi tek të gjithë pasagjerët, por autoritetet shëndetësore rekomandojnë një distancë prej një metër, e cila është e vështirë të arrihet, edhe nëse ulësja e mesme largohet”, shkroi Barjot në faqen e internetit të produktit të tij.

Kompanitë nuk mund të përballojnë shpenzimet e lënies së atyre vendeve boshe.

Tani për tani secila kompani po kërkon opsionet e saj, por, kufizimi i një fluturimi në 60% të kapacitetit nuk është një zgjidhje e zbatueshme në planin afatmesëm ose afatgjatë.