Në Indi ka filluar të bëhet “vulosja” e duarve të atyre që janë në karantinë për coronavirus

Në Indi ka filluar të bëhet “vulosja” e duarve të atyre që janë në karantinë për coronavirus

Qeveria e Maharashtra në Indi ka filluar të vulosë duart e njerëzve në karantinë mbi coronavirusin e ri në mënyrë që ata të mund të identifikohen nga zyrtarët.

Fotot e shpërndara në mediat sociale tregojnë duart e stampuara me një mesazh ku thuhej se personi është në shtëpi të karantinuar, me një datë poshtë saj, shkruajnë mediat e huaja.

Zyrtarët e shtetit kanë thënë gjithashtu se kushdo që shkel “karantinën në shtëpi” do të dërgohej me forcë në një strukturë izolimi, dhe se është një vepër e dënueshme të refuzosh karantinën e detyrueshme.

Një masë e tillë thuhet se vjen pas raporteve që njerëzit po ikin nga objektet e izolimit në rajon për kushte të dobëta në to.

Sipas pultit të Johns Hopkins duke ndjekur pandeminë e coronavirusit, India ka 152 raste të COVID-19, me tri vdekje. Shumica e këtyre kanë qenë në shtetin e Maharashtra.

India është vendi i dytë më i populluar në botë, pas Kinës, me mbi 1.3 miliard njerëz. Është gjithashtu shumë dendur e populluar, me 1,202 njerëz për kilometër katror, sipas worldometer.

Përkundër popullsisë së saj të madhe, vendi ka një nga numrat më të ulët të raportuar të rasteve të coronavirusit.

Kur filloi shpërthimi i COVID-19, India ndërmori një numër hapash për të parandaluar përhapjen në të gjithë vendin.

Ajo mbylli kufijtë e saj dhe pezulloi vizat.

Sipas New York Times, autoritetet në shtetin Kerala gjurmuan një familje që besohet të ishte infektuar. Atëherë ata karantinuan gati 1.000 njerëz me të cilët kishin pasur kontakte.