Pakanqësia e mergimtarëve, ndaj Shqiprim Arifit

Pakanqësia e mergimtarëve, ndaj Shqiprim Arifit

EDHE LYPS EDHE ZGJEDHËS 

Para dy viteve Presheva e filloi nje bashkepunim te mire me komunen e Namurit ne Belgjike 

Ia mundesuam kryetarit te komunes se Presheves  Sh Arifit nje takim ne kabinetin e kryetarit te komunes se Namurit Maxime Prevot i cili eshte dhe kryetar i partise CDH , parti kjo qe eshte dhe pjesmarese ne Qeverine belge 

Si fillim i bashkepunimit mes dy komunave Namuri  si kryeqytet i Valonise ia dhuroi Presheves nje kamionet per zjarrfiksa  me gjeneratore dhe materiale percjellese ne vlere prej 40. 000 euro 

U desht disa muaj ti lusim kompetentet e komunes se Presheves qe te vine ta marin kamionin Dhe ne fund i derguan dy shofer te organizates se zjarrfiksve 

Sikleti ishte se kryetari i Namurit priste ndonjerin nga udheheqesit komunal te Presheves qe te vinte ne shenje fillimi te bashkepunimit 

Ideja ishte qe Presheva te binjakezohej me Namurin ku e prisnin donacione te medha sidomos ne sferen e shendetesise , mjete te vlefshe per shtepine e shendetit  ne Presheve 

Pas disa diteve iu dhuruan dy kamionet te zjarrfiksve  Prishtines 

Erdh delegacioni nga Prishtina me nenkryetarin e komunes Muhedin Nushi I priti kryetari i Namurit  Maxime Prevot 

Ne takim  Maxim Prevot deri sa ia dorezonte çelsat nenkryetarit te Prishtines  na shikoi neve te Presheves  dhe buzeqeshi 

Shume mire e kuptova buzeqeshjen e tij dhe u skuqa 

Nushi duke na dhene vizit karten na tha ,, ju pres per nje kafe ne Prishtine ,, 

Keshilltari ne kabinetin e kryetarit te Namurit, bashkevendasi yne Adnan Rexhepi ngadal me peshperiti ,, Daje Prishtina ia din rendin ketyre puneve ,,

Nuk kam pyetur asnjeher por e di se donacioni i radhes qe planifikoihej per Presheve me mjete per shtepine e shendetit ka shkuar diku ne  Afrike 

Presheva kurre me nuk u interesua per vazhdimin e bashkepunimit. 

Autor i shkrimit , Prof : Muhamed Bektashi