Infantino do të mbetet në krye të FIFA-së, pavarësisht hetimit kundër tij

Infantino do të mbetet në krye të FIFA-së, pavarësisht hetimit kundër tij

Javën e kaluar, prokurorët në Zvicër filluan procedurat ligjore kundër Infantino në lidhje me një takim të dyshuar sekret që ai zhvilloi me prokurorin e përgjithshëm zviceran Michael Lauber.

Të dy personat në fjalë kanë mohuar çdo keqbërje.

Organi drejtues botëror i futbollit FIFA, që është me qendër në Cyrih, tha se takimet ishin “rutinore” dhe “asgjë nga distanca kriminale nuk ka ndodhur”.

“Nuk kishte dhe nuk ka absolutisht asnjë arsye për të hapur ndonjë hetim”.

“Nuk ka asgjë fare për të sugjeruar ndonjë formë të keqbërjes penale”, shtoi organizata.