Coronavirusi dhe rrjeti 5G

Coronavirusi dhe rrjeti 5G


Këto paralajmërime vijnë menjëherë pas njoftimit të fitimeve tremujore të kompanive të mëdha që do të marrin pjesë në zbatimin e rrjeteve 5G.

Tani për tani, dihet që fotografia më e gjerë do të shihet vetëm pas pasqyrave financiare të qershorit. Ajo që analistët vlerësojnë gjithashtu si një situatë pozitive, është se zhvillimi i rrjetit 5G në Shtetet e Bashkuara është më i shpejtë dhe në një gjendje më të mirë krahasuar me Evropën.

Huawei, i cili po punon për ndërtimin e rrjetit në Mbretërinë e Bashkuar dhe vendet e tjera evropiane, paralajmëroi se zbatimi i rrjetit 5G do të ngadalësohej, shkruan The Verge.

Ata njoftuan përsëri në mars se do të kishte probleme, por vetëm tani mund të shihet shkalla e çështjes. Aplikimi i teknologjisë 5G është vonuar në Portugali, Austri, Spanjë, Francë dhe Republikën Çeke.

Kompanitë e tjera botërore tregojnë gjithashtu se do të ketë vonesa.

Samsung ka njoftuar se investimet financiare në këtë infrastrukturë do të zvogëlohen pikërisht për shkak të epidemisë globale.

Ericsson dhe Nokia, dy nga tre ofruesit më të mëdhenj, paralajmërojnë gjithashtu një bllokim. Ata besojnë se qeveritë do të marrin masa që do t’i parandalojnë të vazhdojnë zbatimin e planifikuar të zbatimit fizik të rrjeteve 5G.

Kina është e kundërta e plotë e shembujve të mësipërm, pasi shteti dhe sektori privat po punojnë intensivisht në krijimin e rrjetit 5G.