Gjuriq pas rrëzimit të qeverisë: Lista Serbe të qëndrojë mënjanë

Gjuriq pas rrëzimit të qeverisë: Lista Serbe të qëndrojë mënjanë

Drejtori i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovë në qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka deklasuar se Lista Serbe duhet të qëndrojë jashtë, siq e quajti ai, knfliktit shqiptaro-shqiptarë.

Pas zhvillimeve te djeshme me rënien e qeverise, Gjuriq thekson se Lista Serbe duhet të kujdeset për interesat e palës serbe në Kosovë.

Ai shtoi se duke mos treguar besim tek qeveria, e cila bëri shumë kundër dialogut, heqjen e tarifave, prezantimin e shërbimit të detyrueshëm ushtarak, Lista Serbe nuk e mbylli derën për të bashkëpunuar me ata që duan marrëdhënie normale dhe dialog.