Rusia po e pëson rëndë në Ukrainë, për çdo ditë po i vriten nga 1 mijë ushtarë

Rusia po e pëson rëndë në Ukrainë, për çdo ditë po i vriten nga 1 mijë ushtarë

Në 10 ditët e luftës në Ukrainë, mbi 10 mijë trupa të ushtrisë ruse janë vrarë, sipas Forcave të Armatosura të Ukrainës. Sipas këtyre shifrave i bie që Rusia po humb mesatarisht 1 mijë ushtarë në luftën e Ukrainëë.

Forcat e Armatosura të Ukrainës kanë publikuar të dhënat e tyre të fundit për humbjet që ia kanë shkaktuar ushtrisë ruse për 10 ditë luftë.

Nga këto të dhënat të cilat pritet të konfirmohen bëhet e ditur se deri tash janë vrarë mbi 10 mijë ushtarë rusë, janë rrëzuar 39 aeroplanë luftarakë dhe 40 helikopterë si dhe janë shkatërruar 269 tanke.

Më poshtë keni shifrat e publikuara nga Forcat e Armatosura të Ukrainës.