Pasi SHBA ka sanksione për Huawei, kompania kineze investoi 211 milionë euro në Evropë

Pasi SHBA ka sanksione për Huawei, kompania kineze investoi 211 milionë euro në Evropë

Furnizuesi i rrjetit kinez rriti investimet e tij për 72 për qind nga viti i kaluar.

Huawei ka bërë një angazhim të ri për tregun austriak dhe i është referuar vlerës së shtuar të kompanisë brenda vendit. Në pesë vitet e kaluara, gjithsej 211 milionë euro investime janë bërë në Austri dhe në disa vende tjera në Evropë, tha Huawei.

Nëse investimi i përgjithshëm në 2014 ishte pak më pak se 10.2 milionë euro, kjo shifër u rrit në 89.8 milionë euro në vitin 2019 – një rritje prej 72.4 për qind në krahasim me një vit më parë.