Pushteti lokal në Preshevë mbush qytetin me shenja në shkrimin cirilik në gjuhën serbe

Pushteti lokal në Preshevë mbush qytetin me shenja në shkrimin cirilik në gjuhën serbe

Gjatë ditës së sotme Komuna e Preshevës në krye me Shqiprim Arifin na kanë njoftuar se ka filluar vendosja e shenjave të komunikacionit, shenja këto që është duke i vendosur një kompani private nga Piroti qytet në Serbi.

Më shqetësuesja për qytetarët e Komunës së Preshevës është se pushteti lokal në Preshevë është duke vendosur shenja komunikacioni 100% në gjuhën serbe edhe atë me shkrim cirilik edhe pse është e lejuar me ligj dygjuhësia në vendbanime me shumicë shqiptare.

Shenjat e para me shkrim cirilik kanë filluar të vendosen në fshatin Rahovicë, fshat ky prej nga vjen edhe kryetari i kuvendit komunal në Preshevë z.Sami Salihu i cili është pjesë e pushtetit lokal.

Edhe pse z.Salihu në spotin zgjedhor të zgjedhjeve lokale në Preshevë që janë mbajtur në vitin 2017 me krenari paraqiste veten si ish luftëtar i Ushtrisë Çlirimtare për Preshevë Medvegjë dhe Bujanoc, pikërisht në vendbanimin e tij i cili është vendbanim me shumicë shqiptare ka filluar emërtimin e shenjave të komunikacionit në shkrimin cirilik në gjuhen serbe.